Bonaire Of Curaçao? - Patrick Op Reis

Published Jan 31, 22
4 min read

Animo Voor Reizen Naar Curaçao En Bonaire Neemt Af - Trouw

De eilanden hebben alle drie een andere geschiedenis en dus een eigen verhaal en dat maakt ze verschillend. Toch zijn ze qua ligging, natuur en landschap nagenoeg gelijk. Welk ABC-eiland is het mooist? Of leukst? Maar welk eiland is dan het mooist? En welke kies je voor je vakantie? Over smaak valt niet te twisten, dus ondanks dat je waarschijnlijk dit artikel leest om antwoord te krijgen op die vragen, kan ik ze niet beantwoorden.

Zodat jij gemakkelijker je keuze tussen de drie kunt maken. Of… ga eilandhoppen en bezoek ze alle drie! Ik woonde ooit vijf jaar op Curaçao. Hoewel ik in die tijd niet bepaald de toeristische hotspots bezocht ken ik het eiland heel goed. Als local. Ik studeerde er, had van maandag tot en met vrijdag colleges die soms wel tot 9 uur ‘s avonds duurden, werkte in het bruisende Hilton en had vaste dagen voor het huishouden en boodschappen.

In die vijf jaar kwam ik ook op Aruba en Bonaire. En ook al is het een tijdje geleden dat ik er woonde, ik ben de afgelopen jaren veel terug geweest, dus ik ben heus nog up to date. Aruba, Curaçao en Bonaire verschillen en gelijkenissen Wat de keuze tussen de drie lastig maakt, zeker wanneer je er nog niet geweest bent of in ieder geval niet op alle drie, is dat het moeilijk voor te stellen is hoe verschillend ze zijn en waar hem dat dan in zit.

Animo Voor Reizen Naar Curaçao En Bonaire Neemt Af - Trouw

Toch heeft het ene eiland veel meer Amerikaans toerisme dan de andere drie en komen er op het andere eiland juist veel meer Nederlanders. Is het ene eiland zo rustig dat er geen verkeerslichten nodig zijn en sta je op het andere eiland ‘s ochtends gerust een half uur in de file.

En hoewel dit heus klopt, is dit wel een beetje kortzichtig. Want met bijna veertig stranden is Curaçao ook echt geschikt voor een strandvakantie en met een nationaal park dat 20% van heel het eiland beslaat is er op Aruba ook genoeg natuur te ontdekken. En ook al is Bonaire niet bepaald druk en is er lang niet zoveel te doen als op de andere eilanden, misschien is dat juist wel precies wat je wil voor je vakantie.

Vakantie Aruba, Bonaire en Curacao, Exit Reizen, de AmerikaspecialistVakantie Curaçao? Scoor de beste deal bij D-reizen!


Daarom leg ik hieronder uit wat ieder eiland afzonderlijk te bieden heeft, zowel qua faciliteiten als sfeer. Daaronder vertel ik over de geschiedenis van de eilanden dat er mede voor gezorgd heeft dat de eilanden vandaag de dag zo verschillend zijn. Want ook al zijn ze qua landschap nagenoeg gelijk, ze hebben alle drie een eigen verhaal.

Abc'tje Met De Kids - Suntip, Ik Zou 'T Doen!

000 inwoners is het dichtbevolkt en ook nog eens een van de drukst bezochte bestemmingen in de hele Caribbean. bezienswaardigheden Aruba. Aruba heeft zich – anders dan de andere eilanden – sinds de jaren ’80 enorm gefocust op toerisme en op het Amerikaanse in het bijzonder en plukt daar al jaren de vruchten van.

Een iconische hagelwitte vuurtoren bijvoorbeeld. En een ruig nationaal park waar je uitsluitend met een jeep kunt komen. Een natural bridge van rotsen die in 2005 ingestort is en natuurlijk hoofdstad Oranjestad en in het oosten de tweede stad van Aruba, San Nicolas. land met zon januari. Het eiland is klein maar fijn en gemakkelijk in een dag of twee te exploren, waardoor je de rest van je tijd lekker kunt chillen aan het strand.

000 inwoners. Waar ze (toeristen) op Aruba op sommige plekken met de benen uit hangen, is dat op Bonaire nergens zo. Bonaire is als een dorp. De stranden zijn er heerlijk en het klimaat even fijn, waardoor Bonaire heel geschikt is voor een vakantie van rust. In de hoofdstad Kralendijk kun je heus shoppen en uitgaan, maar dat is niet waarom je naar Bonaire komt.

De Mooiste Caribische Eilanden - Prijsvrij.nl

Mocht je geen duikbrevet hebben (zoals ik), dan is dat wel echt een beetje jammer, want er zijn weinig plekken waar je mooier kunt duiken dan op Bonaire. Het eiland wordt niet voor niets Divers Paradise genoemd. Bonaire is heel geschikt voor een relaxte zon, zee, strandvakantie en dat kan het hele jaar door.000 inwoners het meest divers van de drie. Toerisme op Curaçao is in de afgelopen twintig jaar enorm gegroeid en dat weet ik uit eigen ervaring, want het is inmiddels 18(!) jaar geleden dat ik er voor het eerst kwam en een jaar later ging wonen. De sector richt zich anders dan Aruba veel meer op de Europese markt en dan de Nederlandse specifiek, waardoor het eiland in de afgelopen jaren vrij vernederlandst is.

ABC-eilanden: op welk eiland vier jij vakantie? - dé VakantieDiscounterCaribische eilanden: 8 tips voor een vakantie op Aruba, Bonaire, Curaçao en andere getaways Columbus Travel


Want de geschiedenis van een land bepaalt mede hoe het er vandaag de dag aan toe gaat en de verhalen van de eilanden zijn alle drie super enerverend en het dubbel en dwars waard om verteld te worden. Het verhaal van Aruba Aruba werd net als de andere eilanden rond 1500 ontdekt door Europese ontdekkingsreizigers en werd vanaf toen onderhevig aan kolonisatie en slavernij.

Navigation

Home

Latest Posts

Coronavirus: Reisadvies Verenigde Staten

Published Feb 24, 22
9 min read

Reis Finland September

Published Feb 23, 22
10 min read

Rondreis Van 3 Weken Door Zuid-Afrika: De Route

Published Feb 13, 22
10 min read